'Açım Mama İçin Para Lütfen' Yazısıyla Kedileri Doyuruyorlar

Giresun'da bir dükkan kapısında yatan kedilerin önüne koydukları 'Açım mama için para lütfen' yazısıyla para toplayan esnaf, mahalledeki kediler için yiyecek alıyor.

Giresun'da bir grup esnaf, kapısında kedilerin yattığı dükkanın önüne koydukları "Açım mama için para lütfen" yazısıyla para toplayarak kedileri doyuruyor.

Hacısiyam Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki bir iş yerinin kapısında uyuyan kedilerin önündeki "Açım mama için para lütfen" yazısı, vatandaşların ilgisini çekiyor. Yazıyı görerek yardım etmek isteyenler, yazının yanına bırakılan bardağa para atıyor.

Esnaf Ümit Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedilerin ihtiyaçlarını karşılamak için mizansen bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Kedilerin kendilerine alıştığı için uzun süredir dükkanların kapısında yattığını ve dolaştığını anlatan Güngör, "İhtiyaçların karşılanması adına kedilerin genellikle yattığı yere 'Açım mama için para lütfen' yazısını koyduk. Gelen geçen de bardağın içerisine kediler için para atıyor. Günlük 15-20 lira birikiyor." dedi.

Güngör, biriken parayla kedilerin tüketmesi için ciğer, tavuk, ekmek gibi gıdalar aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aldığımız yiyecekleri dağıtırken diğer kediler de ortaya çıkıyor ve hepsi birden yemeye başlıyor. Bu sarı kedi genelde burada olduğu için onu görüyoruz, adı da 'Anderson' ama 10'un üzerinde kedi var. Vatandaşlar görüp bakıyor, ilginç buluyorlar. Bu kedilerin karnının doyması adına güzel bir uygulama oldu."
Kaynak: AA