'Zam Kararlarını Vicdanımız Rahat Almıyoruz'

CHP Edirne İl Başkanı Pekcanlı: 'Zammın savunulacak hiçbir yanı yok. Zam kararlarını vicdanımız rahat olarak almıyoruz ancak ülkenin gerçeği ortada.'

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Meclisi'nde alınan şehir içi ulaşım zamlarına ilişkin "Zammın savunulacak hiçbir yanı yok. Bunu CHP'nin il başkanı olarak rahatlıkla söylüyorum. Biz de Belediye Meclis Grup kararıyla aldığımız zam kararlarını vicdanımız rahat olarak almıyoruz. Ancak ülkenin gerçeği ortada..." dedi.

Pekcanlı, partisinde düzenlediği basın toplantısında eylül ayında alınan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne (ETUS) zam kararının, akaryakıttaki artışlara bağlı olduğunu söyledi.

Fevzi Pekcanlı, "Zammın savunulacak hiçbir yanı yok. Bunu CHP'nin il başkanı olarak rahatlıkla söylüyorum. Biz de Meclis grup kararıyla aldığımız zam kararlarını vicdanımız rahat olarak almıyoruz. Ancak ülkenin gerçeği ortada. Şu anda mazot 6 lira 30 kuruş civarında. Gelen zamları herkes görüyor." diye konuştu.

Edirne Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında ulaşım ücretlerine yüzde 12,54 zam kararı alınmış, 1 lira 61 kuruş olan öğrenci binişi 1 lira 81 kuruş, 2 lira 26 kuruş olan tam biniş 2 lira 54 kuruş olmuştu. Nakit binişler de 2 lira 50 kuruştan 3 liraya yükselmişti.

Kaynak: AA