Türkiye Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek "Türkiye Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Bulaşması" ile " İsot Festivali'nin hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşması
Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Bulaşması'na ülke genelindeki 460 belediyeden katılım olacağını söyledi.

Kentin tanıtımı konusunda çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bu program bizim için çok önemli.12 bin yıllık tarihi olan bir şehiriz tarihi ve kültürel yapımız acısında tüm il ve ilçelerinde gelen misafirlerimizi burada ağırlamak şehir olarak onur verici. Hazırlıklarımız tamamlandı. Açılış program bu cuma günü inşallah başlayacak.

Program kapsamında Türkiye Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısını yapacağız daha sonra tarihin tarihi ve turistik bölgelerine gezilerimiz olacak. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımını bekliyoruz. Bununla birlikte pazar günü misafirlerimizle birlikte tarla günü etkinliği kapsamında isot toplayarak İsot Festivalinin başlangıcını yapacağız. Kent olarak iki önemli etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Çiftçi, isot festivali kapsamında çeşitli yarışmaların düzenleneceğini ve bazı ses sanatçılarının da kentte konser vereceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA