Tunceli'de İftar Yemeği Verildi

AK Parti Tunceli İl Başkanlığı, muharrem ayı nedeniyle Tunceli Cemevi'nde "Birlik Lokması" adı altında iftar yemeği verdi.

Tunceli'de İftar Yemeği Verildi
Tunceli Cemevi'nde düzenlenen iftar programına Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Tunceli Jandarma Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Feridun Bircan, İl Müftüsü Aşır Durgun, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Alevi dedesi Mehmet Halis'in duasıyla başlayan iftarda, konuklara etsiz yemekler ikram edildi.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muharrem ayının birlik ve beraberliğin öneminin iyi kavranmasını hatırlatan aylardan biri olduğunu söyledi.

Tunceli'de muharrem ayı nedeniyle iftar programı düzenlediklerini ifade eden Tek, "Tunceli Cemevimizde hemşehrilerimizle, canlarımızla bir araya geldik. Muharrem ayındayız, Kerbela yasını tutmaktayız. Bütün hemşehrilerimizle 'Birlik Lokması' adı altında iftar programı düzenledik. Allah yaptığımız hayırları, hizmetleri, oruçları izzeti dergahında kabul eylesin." dedi.

Tunceli'nin engin bir hoşgörü kültürüne sahip ve inançlarına bağlı bir kent olduğunu vurgulayan Tek, şunları söyledi:

"Tunceli bilindiği gibi Alevi inancının merkezinin olarak kabul edilen bir ilimizdir. Ben de Tunceli'de bir Sünni vatandaş olarak bu millette hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Buradan bütün Türkiye'ye şöyle bir mesaj vermek istiyorum. Biz insanı hizmetin merkezine koymuş bir partiyiz. Dolayısıyla 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Nazarımızda Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i hepsi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bizler bu duygu ve düşüncelerle her zaman hareket ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

İftarın ardından Vali Sonel, Milletvekili Ekinci ve beraberindekiler Cemevi bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA