Şehit Kenan Karabodur'un Adı Mezun Olduğu Okulda Yaşatılacak

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yemişli Ortaokulu’na, 1997 yılında Siirt’in Eruh kırsalında PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan Kenan Karabodur’un adı verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kur’an-ı Kerim okundu. Törene Simav kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Süleyman Özkan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Protokol, şehidin yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Kenan Karabodur'un Adı Mezun Olduğu Okulda Yaşatılacak
Yemişli Şehit Kenan Karabodur Ortaokulu’ndaki törende bir konuşma yapan Kaymakam Halim “ Bu köyün çocuğu, bu okulun öğrencisi, kahraman şehidimiz Kenan Karabodur’un adı bu okulumuza verildi.

Simav Kaymakamlığı olarak yaptığımız teklif, önce Kütahya Valiliğimiz, sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildi. Şehidimizin adı bu okula verildi.

Bu okul bundan sonra çok daha bir anlam kazandı” dedi.

Törende öğrencilerin okuduğu kahramanlık şiirlerini okuması ve öğrencilere hediye verilmesinden sonra, şehidin ağabeyi Remzi Karabodur, (50) kardeşinin adının okula verilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Karabodur “ Şehit kardeşimin kendi okuduğu okula ismini verdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

Şehit Karabodur’un yengesi Hacer Karabodur, (43) “Kenan şehit olduktan sonra, annesi dayanamadı, 10 ay sonra vefat etti. Kenan’ın adı okulumuzda yaşatıldığı için çok sevinçliyiz” dedi.

Yemişli Köyü Muhtarı Abdullah Özen “ 1997 yılında şehit olan büyüğümüz Kenan Karabodur’un ismi, daha önce köyümüzde bir caddeye verilmişti, bu gün de okulumuza verilmiştir, bundan memnuniyet duymaktayız” dedi.

Protokol ve şehit yakılarının, Şehit Piyade Er Kenan Karabodur’un kabir ziyaretiyle tören sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA