Maltepe'de Ücretsiz Okul Servisi

Maltepe Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz okul servisleri, 4. yılında da devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, uygulama ile 7 hat üzerinden taşınan Maltepeli öğrenciler, okullarına ücretsiz olarak ulaşım imkanı buluyor.

Belediye, ilçedeki öğrencilerin okullarına rahat ve güvenli bir şekilde taşınması amacıyla 3 senedir sürdürdüğü ücretsiz öğrenci servislerini, bu sene de devam ettirme kararı aldı. Servisler 7 hat üzerinden, öğrencileri evden okula ulaştırıyor. Günlük ortalama 400 öğrenciye hizmet verecek olan servisler bugüne kadar 185 bin kilometre yol katetti.

Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılar dileyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın konuya ilişkin şu görüşlerine yer verildi:

"Maltepeli öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim-öğretim görmeleri için canla başla çalışıyoruz. İstanbul’un trafik çilesinde öğrencilerimiz mağdur olmasın, huzurla ve güvenle okullarına ulaşabilsin diye 4 yıldır uygulamaya koyduğumuz ücretsiz okul servislerimiz sayesinde, öğrencilerin ulaşım ücretleri de ceplerine harçlık olarak kalıyor".

Öğrenci servisleri, toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde, belirlenen 7 güzergahta, sabah 06.10 ve 07.10 saatleri arasında 2 vardiya halinde sefer gerçekleştirecek. Öğrenciler servislerden faydalanmak, saatleri ve güzergahlarıyla ilgili bilgi alabilmek için mahalle muhtarlıklarına başvurabilecek.

Kaynak: AA