Havza Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Teşekkür Ziyareti

Havza Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan ve üniversiteye yerleşen öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam'ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Sağlam, yapılan tüm çalışmalarla öğrencilere iyi bir gelecek hazırlanmasının amaçlandığını anlatarak, "Dershanelerin kapatılması ile doğan boşluğu halk eğitim merkezimizce açılan kurslarda tamamladık. Geçen seneye oranla üniversiteye daha çok öğrenci yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başarı elde eden öğrencilerimizi kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

Ziyarete katılan Havza Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akif Bilen, kurs çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açtıkları kursların ücretsiz olduğunu belirten Bilen, "İlçe genelinde açılan üniversite hazırlık kurslarına katılan 88 kursiyerden 49'u üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. Öğrencilerimizden 25'i lisans, 24'ü de ön lisans programlarına yerleşti. Öğrencilerimiz tıp fakültesi, hukuk ve öğretmenlik gibi yerleşilmesi zor alanlara yerleşerek bizleri mutlu etti. Ek kontenjanlar ile bu sayı daha artacaktır." diye konuştu.

Yeni dönem için de çalışmalara başladıklarına işaret eden Bilen, "Bu sene kurslarımız, fiziki imkanları daha iyi olan Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılacaktır. Her hafta eğitim ve hafta sonları deneme sınavları şeklinde olacaktır. Kurslara katılmak isteyenler Halk Eğitim Müdürlüğümüze başvurabilir." ifadesini kullandı.

Öğrenciler adına konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Rabia Ceylan ise kendilerine sunulan imkanlar için teşekkür ederek, "Hocalarımızın özverili çalışmaları ve bizlere sağlanan imkanlar ile birçok arkadaşımız üniversiteli oldu. Hayallerimize bir adım daha yaklaştık. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA