Hasankeyf'te Turist Sayısı Arttı

Su altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Hasankeyf'te Turist Sayısı Arttı
Aralarında Bizans, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Mervaniler, Artuklular, Eyyubiler ve Osmanlılar'ın da yer aldığı birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hasankeyf, yakın zamanda yapımı tamamlanan Ilısu Baraj Gölü altında kalacak.

Bu nedenle Ilısu Barajı HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma Kurtarma Çalışmaları kapsamında Türkiye'de geçen yıl ilk defa uygulanan projeyle baraj gölü alanından çıkarılan Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi ve Sultan Süleyman Camisi Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşındı.

Taşınmaya ilişkin haberlerin son dönemde sık sık gündeme gelmesinin ardından çok sayıda yerli ve yabancı turist, tarihi ilçeye geldi.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye gelen ziyaretçi sayısında son dönemde artış olduğunu söyledi.

Yeni Hasankeyf'in daha fazla ziyaretçi ağırlayacağına işaret eden Baygüven, şöyle konuştu:

"Turistler seyir alanında hatıra fotoğrafı çektiriyor, taşınan eserleri yeni yerinde gelip görüyor. Yeni Hasankeyf'e tarihi eserlerin taşınması tamamlandığında ve burası su sporları merkezi haline geldiği zaman turist sayısı daha da artacak. 5 -10 yıl sonra burada konaklama sektörü geliştikçe, burası Türkiye'nin ve dünyanın önemli bir turizm merkezlerinden biri olacak."

Hasankeyf'e bu yıl turist ilgisinin daha yüksek olduğunu belirten Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Karadeniz, herkesi ilçeyi su altında kalmadan önce görmeye davet etti.

İşletmeci Zeydan Ayhan da turist sayısındaki artıştan esnafın memnun olduğunu söyledi.

Kaynak: AA