Hakkari'de Okul Güvenliği Toplantısı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında ''okul güvenliği'' toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik binasında düzenlenen toplantıda konuşan Toprak, önceki gün kentte 69 bin 200 civarında öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Bu rakamın çok yüksek bir öğrenci topluluğunu ifade ettiğini belirten Toprak, şunları aktardı:

''Öğrenciler üzerine yazı yazılacak beyaz sayfalar gibi temizdir. İyi birer insan, bilgili birer insan, ahlaki manevi değerlerle barışık birer insan haline getirebilirsek istikbalimiz de o kadar güzel olacak. Bundan dolayı yerine getireceğimiz görevlerin bu manada çok önemli olduğunu bilerek evlatlarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlama bizim birinci vazifemiz.

Tabi bu okul içerisindeki eğitim öğretimin yanında evlatlarımızın güvenli bir ortamda kötü alışkanlıklarla hiçbir şekilde tanışmayacak ve bulaşmayacak bir ortam sağlamak. Okul geliş gidişlerinde servis hizmetlerinde trafik kurallarına azami riayet gösterecek şoförlerin ve araçların okullarına ulaşması temini de önemli görevlerimiz arasında. Yani bu işin Emniyet Müdürlüğünün okul müdürünün ve öğretmenlerin görevidir demeyerek velilerimizin de bu hizmeti gözetmesi gerekmektedir. Yani bir serviste fazla öğrenci olduğunu görmesi durumunda öğretmen veya velimiz bunu yetkili makamlara bildirmek zorunda."

Toplantıda, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri, uyuşturucuyla mücadele ve kılık kıyafetle ile ilgili konular ele alınarak değerlendirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı İdris Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Gür ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA