Erzurum Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Yarın Açılıyor

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir: '74 önemli firma temsilcisi ve çok sayıda marka Erzurum'da olacak. Yurt dışı ofislerimiz sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelecek alım heyetlerine ev sahipliği yapacağız'

TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek ve 74 firma ile çok sayıda çiftçinin katılacağı "Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı" yarın başlayacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, Müceldili Konağı Kültür Evi'nde yapılan basın toplantısında, Erzurum'da fuarcılığı geliştirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Gökdemir, fuarda çok sayıda markanın yer alacağını belirterek, "74 önemli firma temsilcisi ve çok sayıda marka Erzurum'da olacak. Yurt dışı ofislerimiz sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelecek alım heyetlerine ev sahipliği yapacağız." dedi.

Fuarın, kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Gökdemir, "100'ün üzerinde yabancı uzman ve çiftçiyi ağırlayacağız. Bu sayede fuarın ticari hayata vereceği katkılar önemli olacaktır. İlgili fuarda çiftçilerimize seminer programları olacak. Çünkü tarımsal verimliliğin artırılması bakımında çiftçilerin eğitilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda birçok konu başlığı altında çiftçilerimize programlar düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan da fuarların ülkelerin tanıtımı ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını hatırlattı.

Doğan, daha önce de bu tür fuarların belediye tarafından düzenlendiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Küreselleşmenin konuşulduğu bugünlerde ülkeler her türlü tanıtımlarını bu tür fuarlarla yapıyor. Biz de daha önce 8 kez düzenlediğimiz tarım fuarını bu sene ilk kez TÜYAP ile düzenleyeceğiz. 74 firma ve birçok ülkenin katılımıyla bu fuar uluslararası organizasyon haline geldi. Fuarda çiftçilerimiz hem tarımsal faaliyetlerini tanıtacak hem de tarımsal ürünlerin pazarlamasını yapacak. Bu yüzden bu fuar çok önemli bir yere sahip. İnanıyorum ki bu fuarlar tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayıp ülke ekonomisinde önemli yere sahip olacak."

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuar, 23 Eylül Pazar günü sona erecek.
Kaynak: AA