Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazilerin, bağımsızlığın, egemenliğin, ulusal birliğin ve cumhuriyetin onurlu sembolleri olduğunu belirtti.

Başkan Gürkan, Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gazilerin,Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleri olduğunu vurgulayan Gürkan, mesajında şunları kaydetti:

"Gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı, Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleridir. Gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Hiç kukusuz ki bu ülke, bu topraklar için cepheden cepheye koşan gazilerimize çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklarda bağımsız, hür bir şekilde yaşıyor, al yıldızlı bayrağımız göklerde bizi selamlıyorsa, bundaki en büyük pay gazilerimiz ve canını feda etmekten bir an bile tereddüt etmeyen şehitlerimizindir. Toprağı vatan yapan, kahramanlıklarıyla tarihin gidişatını değiştiren, ülkesi için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen ve bu uğurda gazilik unvanına sahip olan tüm gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Vatan size çok şey borçlu."

- "Şehit ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır"

Saadet Partisi Edirne il Başkanı Ali Demirkıran, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirkıran, mesajında, gazilerin ülke bütünlüğünde önemli katkıları olduğunu belirtti.

Demirkıran, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ülke bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Hepimiz ya şehit ya gazi torunlarıyız. Atalarımızın emaneti olan bu ülkede huzur ve barış içinde yaşamalıyız. Ancak yüzyıl önce nasıl ülkemizi işgal ederek bölüp parçalamak isteyen dış mihraklar, bugün de bizi gerek siyasi gerekse ekonomik kıskaca alarak kendilerine kul köle yapmak istiyorlar. Bu ülkenin insanları bin yıldır bir arada yaşamaktadır. Etle tırnak gibi birbirine kaynamış kardeşler topluluğudur. Onun için planlarında muvaffak olamayacaklardır.

Balkan harbinde, Çanakkale de, Kurtuluş Savaşı'nda ve en son 15 Temmuz kalkışmasında nasıl omuz omuza vererek bu vatanı savunmuşsak bundan sonra da düşmanlarımızın hain emellerini boşa çıkaracağız. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı mutlu nice yıllar dilerim."

- Edirne Belediyesi "Türkiye Günleri" etkinliğine katılacak

Edirne Belediyesi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ve Tiran Yunus Emre Üniversitesi iş birliğiyle Arnavutluk’un başkenti Tiran'da gerçekleştirilecek "Türkiye Günleri" etkinliğine katılacak.

25-27 Eylül tarihlerinde Tiran'ın İskender Bey Meydanı’nda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan etkinlikte Edirne Belediyesi, kentin kültürünü, tarihini, lezzetlerini ve turistik mekanları açacağı stantlarla Arnavutluk vatandaşlarına tanıtacak. Özel davetli olarak katılan Edirne Belediye Bandosu da konserleriyle etkinliğe renk katacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, etkinlik boyunca Edirne’nin kültürünün, tarihinin, lezzetlerini ve turistik mekanlarının kapsamlı olarak tanıtılacağını belirtti.

Tanıtım faaliyetlerine kendisinin de katılacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Gün boyu açık olan stantlarda Edirne'nin kültürünü, tarihini, lezzetlerini ve turistik mekanlarını tanıtacak. Türkiye Günleri’ne özel olarak davet edilen Edirne Belediye Bandosu ise akşamları düzenlenen etkinliklerde birbirinden renkli konserlerle Arnavutluk halkının Türk eğlence kültürünü yakından tanımasını sağlayacak.

Arnavutluk halkıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya geleceğiz. 8 bin yıllık geçmişe sahip olan; farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, Osmanlı'nın 92 yıllık başkenti Edirne'yi, Arnavutluk halkına tanıtacağız. Onları Edirne’ye de davet edeceğiz. Lezzetlerimizi, kültürümüzü, tarihi mekanlarımızı Arnavutluk halkına anlatma fırsatı yakalayacağız. Türkiye Günleri'yle iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi, bir süre sonra da Arnavutluk halkını tarihin, kültürün ve medeniyetin başkenti Edirne’de ağırlamayı hedefliyoruz. Türkiye Günleri'nin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Kaynak: AA