'Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması'

Adana'da, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde okulların giriş ve çıkışlarının denetim altına alınması amacıyla "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" adı altında emniyet tedbirleri alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması kapsamında, polis ekipleri, okul servis araçları ve şoförlerinin, okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahısların denetimine başladı.

Ekipler, ayrıca okul çevreleri yakınında yer alan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonlarını da denetledi.

Emniyet Müdürü Selami Yıldız, denetimler kapsamında okullara ziyaretlerde bulundu.

Şakirpaşa Anadolu Lisesine giden Yıldız, okul çevresindeki görevli personeli denetleyerek okul girişinde bulunun öğrencilerle sohbet etti.

Yıldız, öğrencilere, terör ve uyuşturucu konusunda uyarılarda bulundu.

Onur Mahallesi Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Yıldız, okulların güvenliği için okul önlerindeki uygulamaların devam edeceğini, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için vatandaşların yardımları ve ihbarlarının çok önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: AA