Başkent'te Uyuşturucu İle Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Ankara Valiliği, uyuşturucu ile mücadele kapsamında il genelinde yürütülen çalışmalarda 1 haftada 90 şüphelinin gözaltına alındığını, 26’sının tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Valilik, şüphelilerle birlikte yüklü miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini bildirdi.

Ankara Valiliği, narkotik suçlarla mücadele faaliyetlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara genelinde 10.09.2018-16.09.2018 tarihleri arasında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanmak suçları ile ilgili çalışmalar yürütüldü. 30 ayrı olay ile ilgili olarak uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma suçundan 53, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanmak suçundan 37 şahsa işlem yapıldı.

Olaylarla ilgili olarak yakalanan şüphelilerden 40’ı Narkotik Şube Müdürlüğünce cumhuriyet savcılığı talimatıyla salıverilirken, 26 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 22 şüpheli ise adli kontrol kararıyla, 2 şüpheli ise savcılıkta serbest kaldı. Yürütülen operasyonlarda ayrıca 1 kilo 249 gram esrar, 151 gram eroin, 99 gram kokain, 37 adet ecstasy, 1 kilo 389 gram skunk, 147 gram bonzai, 70 adet captagon, 3 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 25 bin 280 TL, 105 euro ele geçirildi.
Kaynak: İHA