Başkan Şen'den 'Ahilik Haftası' Mesajı

Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, bu yıl 31’incisi düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Şen'den 'Ahilik Haftası' Mesajı
Ahilik kültürünün yardımseverliğe ve adil davranmaya dayalı bir esnaf kültürü olduğunu vurgulayan Başkan Şen, Eskişehir esnafının bu esas ve kavramlara sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirdi. Ahilik Haftasının tüm esnaflar için özel bir dönem olduğunu belirten Başkan Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Haftasının 31’incisini kutluyoruz. Eskişehir ve Türkiye’deki tüm esnaf ve sanatkarımızın bu özel gününü kutluyorum. Kendilerine devamlı, hayırlı ve bereketli bir dönem diliyorum. Bunun yanında tabii ahilik kelimesinin Arapça karşılığı kardeşliktir. Bizim esnafımız da gördüğüm kadarıyla ahiliğin temel kavram ve esaslarını atadan, gelenekten itibaren uyguluyor. Tek tük uymayanlar da çıkabilir ama toplumun genelini yansıtmaz. Ama genel olarak ahiliğin ruhuna bizim esnafımız sıkı sıkıya bağlıdır. Ahiliğin temel esaslarını sayacak olursak; esnaf alnı açık olmalı, eli açık, cömert, yardımsever olmalı, adaletli olmalı, sofrası, kapısı açık olmalı, dilini yalan ve gıybetten korumalı, elini haramdan sakınmalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir. Ahiliğin genel çerçevesi budur. Eskişehir esnafının yüzde 99,9’u da buna uyar. Ben bu kültürü devam ettirmelerini canı gönülden diliyorum. Bu duygularla tüm esnafımızın Ahilik Haftasını yeniden kutluyorum.”
Kaynak: İHA