Suriye'de art arda patlamalar

Suriye’nin Lazkiye kentinde farklı noktalara füze saldırısı düzenlendi.

Suriye'de art arda patlamalar
Suriye'de art arda patlamalar
SURİYE'nin Humus ve Lazkiye kentleri ile sahil şeridinde dün akşam peş peşe patlamalar meydana geldi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı; ancak bazı yerel kaynaklar İsrail'i işaret ediyor. Bu arada saldırıların seyir füzeleri ile gerçekleştirildiği iddia edildi.

Humus ve Lazkiye ile sahil şeridindeki Tartus, Banyas ve Hel Vadisi bölgelerinde peş peşe patlamalar oldu. Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğu ve arkasında İsrail'in olduğu yönünde iddiada bulundu.

SEYİR FÜZESİ Mİ?

Rusya'ya ait askeri üssün bulunduğu Lazkiye'nin, Akdeniz üzerinden fırlatılan seyir füzeleri ile vurulduğu öne sürüldü. Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi bulunmuyor.

AFP'ye açıklama yapan Suriye askeri kaynakları, deniz yönünden atılan füzeler üzerine hava savunma sisteminin devreye girdiğini ve bazılarının engellendiğini bildirdi.

12 NOKTA VURULDU

Esad rejimine ait Humus'ta 2, Lazkiye'de 4, Banyas'ta 4 ve Hama'daki 47'nci Alay'da 2 olmak üzere toplam 12 patlama meydana geldiği iddia edildi. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) ise askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, saldırının denizden yapıldığını ve bir kaç füzenin rejimin Hava Savunma Sistemleri'nce vurularak etkisiz hale getirildiğini öne sürdü. SANA, Lazkiye'deki devlete ait teknik endüstri kurumlarının hedef alındığını duyurdu. Açıklamada, füzelerin kim tarafından gönderildiğinin hemen söylenemeyeceği belirtildi.İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kentte büyük patlamalar duyulduğunu ve buradaki teknik endüstri kurumlarında bulunan mühimmat depolarının hedef alındığını açıkladı.
Kaynak: İHA