Düzce'de Ahilik Haftası'nda Mehterli Yürüyüş

Kentte, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında mehter takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Düzce'de Ahilik Haftası'nda Mehterli Yürüyüş
Düzce'de, Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Düzce Belediyesi önünde toplanan protokol üyeleri ve esnaf, İstanbul Caddesi boyunca mehter takımı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Mehter marşları eşliğinde Anıtpark Meydanı'na gelen topluluk, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Atatürk büstüne çelenk sundu.

- "Ahilik geleneği önemli bir değer"

Programda konuşan Düzce Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, ahilik geleneğinin Türkiye için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Acar, ahiliğin öneminin her dönemde ön planda olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ahilik, toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürdür. Bilim, ahlak ve çalışma prensiplerine dayanan ahilik, yüzyıllarca karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü, dayanışma ve adalet bilincini taşıyan esnaf ve zanaatkarlar yetiştirmiştir. Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Kendi ticaret çıkarlarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan kişi, mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arar. İşe saygı ve çalışkanlık, yardımlaşma, ahilik temel ilkeleri arasındadır."

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ise ahilik geleneğini sürdürmeye çalışan esnafın Ahilik Haftası'nı kutladı.

Kayıkçı, ahilik kültürü ile bugünlere gelen her esnaf ve sanatkarın, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde olduğu gibi her dönemde de vatandaşın yanında olduğunu vurguladı.

Esnafın zor dönemlerde hep vatandaşın safında yer aldığını, fırsatçılık yapmadığını kaydeden Kayıkçı, "En kısıtlı dönemde dahi marketlere karşı bakkalların ne şekilde mücadele ettiğini, nasıl size kredi açtıklarını bir kez daha görüyorsunuz. O ahlaklı esnaf ve sanatkarları kutluyorum. Şu andaki ekonomik durumdan istifade etmeye çalışarak vatandaşlarımızı aldatmaya çalışanların cezasını önümüze geldikçe vermek hepimizin öncelikli görevidir." ifadelerini kullandı.

Kayıkçı, vatandaş, esnaf ve sanatkarın hep birlikte olması gerektiğini belirterek, birlikten güç doğacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, birlik tarafından esnafa çeşitli hediyeler verildi.

Törenin ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, törene katılanlara ahi pilavı ikram etti.

Kaynak: AA