Çorum'da Ahilik Haftası Kutlanmaya Başlandı

Çorum'da, Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı.

Çorum'da Ahilik Haftası Kutlanmaya Başlandı
Ahilik Haftası'nın başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, "Yılın Ahisi" Şahin Yıldırım ile meslek odaları temsilcilerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, ÇESOB Başkanı Gür'ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gür, tören sonunda yaptığı açıklamada, Ahilik Haftası'nın esnafa hayırlar getirmesini diledi.

Esnaf odaları olarak her yıl "yılın ahisi"ni seçtiklerini, bu yıl da bu unvana 55 yıldır mesleğini icra eden Şahin Yıldırım'ın layık görüldüğünü dile getiren Gür, "Ahi Babamız, halen sabah erken saatte dükkanını açar, gün boyu çalışır. İnşallah böyle zanaatkarlarımızın sayısı çoğalır. İnşallah gençlerimiz Şahin amcamızı örnek alır. Bize böyle ustalar lazım. Böyle ustaların olmadığı yerde üretim, imalat olmaz." diye konuştu.

Yılın ahisi Şahin Yıldırım da 55 yıldır torna tesfiye mesleğini yaptığını ancak günümüzde çırak ve kalfa yetiştiremediklerini söyledi.

Gençlerin artık bu tür mesleklere yönelmediklerini ifade eden Yıldırım, "Mesleklerimizi daha ileri götürmemiz için çırak ve kalfa yetiştirebilmemiz gerekiyor. Meslek liselerine daha çok önem verilirse bizim de mesleklerimiz devam etmiş olur." dedi.

Kaynak: AA