Arnavutluk'taki Maarif Okulları'nda Yeni Öğretim Yılı Başladı

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Arnavutluk'taki okullarında 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı.

Arnavutluk'taki Maarif Okulları'nda Yeni Öğretim Yılı Başladı
TMV'nin başkent Tiran'daki "New York High School" ve "New York Basic Education" okullarında yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi.

TMV Arnavutluk Direktörü Fatih Cankurt, törende yaptığı konuşmada, herkes için özel bir gün olarak nitelendirdiği günün bazıları için eğitimin ilk günü, bazıları için ise eğitim seviyesinde bir üst basamağa çıkma günü olduğunu belirtti.

Cankurt, "Bugün hepimiz için başka bir özel gün. Bildiğimiz üzere TMV, dünyanın en büyük ve en geniş coğrafyaya hitap eden eğitim öğretim kurumlarından biri olarak kardeş ve dost ülkemiz Arnavutluk’ta bugün sizlerle birlikte eğitime ilk adımını atmaktadır. Bugün siz değerli misafirlerimiz ile TMV’nin Arnavutluk tarihindeki ilk sayfasını birlikte yazıyoruz. TMV, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bir eğitim kurumu olarak dünyada Türkiye’yi temsil eden yegane eğitim kurumudur." dedi.

TMV'nin halihazırda 29 ülkede okulu olduğunu, toplam 40 ülkede de merkez kurduğunu anımsatan Cankurt, vakfın en büyük destekçisinin, kurucusu olan Türkiye Devleti olduğunu vurguladı.

Cankurt, TMV'nin, eğitimdeki her türlü kaliteyi ve en iyi imkanları verme misyonuyla başta Arnavutluk olmak üzere tüm Balkan coğrafyası, Afrika, Amerika ve Türkiye’de uluslararası düzeyde başarılı ve kendine güvenen dünya lideri insanlar yetiştirmeyi amaçladığının altını çizdi.

New York High School Müdürü Lidra Mejdani de bugün birçok yeni hedef ve beklentilerle eğitim yılına başladıklarını ifade ederek çocukların eğitiminin iş birliği, anlayış ve akademik bilgi yoluyla sağlandığına inandıklarını söyledi.

Mejdani, "Burada, çocuklara hak ettikleri bilgiyi ve eğitimi vermek ve onlara daha iyi bir eğitim sağlamak için bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Lise öğrencisi Erli Gjedia, üniversiteye giden yolda bir adım olarak tanımladığı lisede kendisini nasıl daha iyi tanıyacağını, isteklerini değerlendirmeyi ve bunları hayata geçirmek için daha fazla çalışması gerektiğini öğrendiğini kaydetti.

Kaynak: AA