Adana'daki Cinayet Davası

Birlikte alkol aldığı arkadaşını öldüren sanığa verilen müebbet hapis cezası, itiraz üzerine haksız tahrik indirimi uygulanarak 24 yıla düşürüldü.

Adana'da birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığa verilen müebbet hapis cezası, yeniden yargılanma sonrasında 24 yıla indirildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Temmuz 2016'da görülen davada, birlikte alkol aldığı arkadaşı İrfan Salkım'ı (50) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Eşref Zevker'in (38) avukatının Yargıtay'a yaptığı itiraz sonuçlandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiği için kararı bozması üzerine yeniden yargılanma yapıldı.

Aynı mahkemede görülen duruşmaya, sanık, tutuklu olduğu Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin sanığa haksız tahrik indirimi uygulanması yönündeki bozma kararını okudu.

Mahkeme savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve öldürülen kişinin sanığa küfür etmesi nedeniyle verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Zevker de son savunmasında Salkım'ın kendisini daha önce 2 defa bıçakla yaraladığını iddia ederek, "İrfan ile alkol almak için onun evinde buluştuk. Alkolün etkisiyle İrfan, eski bıçaklama konularını tekrar açtı. Ben de 'Olan olmuş tekrar konuşmaya gerek yok' diyerek konuyu kapatmak istedim. Bu sırada İrfan, 'Daha önce seni öldürmedim. Şimdi seni öldüreceğim' diye küfür ederek masada bulunan bıçakla bana saldırdı. Daha iri olduğum için elindeki bıçağı aldım. Hatırladığım kadarıyla 2 kez sapladım. Ben böyle olmasını istememiştim. Ölen arkadaşım olur. Ölmesini istemedim.” diyerek kendini savundu.

Savunmanın ardından heyet, sanığa önce "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, daha sonra da sanığa haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 24 yıla indirdi.

- Olay

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'nde, 8 Mart'ta Eşref Zevker, birlikte alkol aldığı arkadaşı İrfan Salkım'ı (50) bıçaklayarak öldürmüş, yargılanma sonucunda da müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Zevker, 2001 yılında da kendine sarkıntılık ettiği iddiasıyla 70 yaşındaki Turgut Pek'i öldürdüğü için 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış; 6 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olmuştu.

Kaynak: AA