İbrahim Ay Yeniden GGC Başkanı Oldu

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin (GGC) 26. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan İbrahim Ay yeniden başkan seçildi.

Gaziantep Ticaret Odasının konferans salonunda tek listeyle toplanan genel kurulda, mevcut başkan İbrahim Ay, yeniden başkanlığa getirilerek, güven tazeledi. Ay, konuşmasında son dönemlerde kağıda gelen zamlarla birlikte Gaziantep’te yayın yapan yerel gazetelerin bir kısmı sayfa sayısını düşürürken, bir kısmı da renkli baskı yerine siyah beyaz baskıya geçtiğini söyledi.

Gazetelerin 12 sayfadan 8 sayfaya kadar düştüğünü dile getiren Ay, bu 8 sayfa gazetelerinde renksiz baskıya döndüğünü belirtti.

Ay, "Bütün dünyada kağıt sıkıntısı var. Bu durumdan en çok yerel basın etkilenmiş durumdadır. Derdimiz her geçen gün artıyor. Resmi ilan gelirlerimiz her geçen gün düşüyor. 5 yıl önce resmi ilan alan gazete ortalama aylık 20 bin alırken, bugün 10-11 bin gibi resmi ilan almaktadır. Bu konular ile ilgili ciddi bir eylem planı hazırlayıp, birlik beraberliğimizi arttırarak yolumuza devam etmemiz lazım” dedi.

GGC Başkanı Ay, yerel televizyonların ulusal reklamlardan pay alamadığını söyleyerek, ”Ulusal reklamlardan yerel basına gelen reklam yüzde 1 bile değil. Bunu üzülerek söylüyorum. Yani bizim birleşmekten başka çaremiz yok. İnşallah biz bu sorunları aşmayı Gaziantep’te başaracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA