Aile Hekimlerine Akdeniz Ateşi Hastalığı Anlatıldı

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ: 'Bu bölgede akraba evliliğinden kaynaklanan çok önemli hastalıklar var. Bu noktada halkın bilinçlenmesi için ajansın her zaman desteği olacak'

Aile Hekimlerine Akdeniz Ateşi Hastalığı Anlatıldı
Mardin'de Aile Hekimlerine yönelik Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu Bölge Sempozyumu düzenlendi.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) desteğiyle Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Nadir Otoimmün Romatızmal Hastalıklar Dayanışma Derneği'nce (FAROMDER) bir otelde düzenlenen sempzyuma Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'tan aile hekimleri katıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, insana sağlığının önemine dikkat çekerek, "Bu bölgede akraba evliliğinden kaynaklanan çok önemli hastalıklar var. Bu noktada halkın bilinçlenmesi için ajansın her zaman desteği olacak." dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ise bölgesel sempozyumun Mardin'de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aile hekimlerinin bu sempozyum sonrasında hekimlerin ailevi Akdeniz ateşi (FMF) hastalığı hakkında daha da bilgilendirileceği işaret eden Yavuz, " Mardin'de hep birlikte koruyucu sağlık çalışmasını nasıl daha ileriye götürebiliriz, nasıl daha nitelikli bir aile hekimliği yapabiliriz diye arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz." dedi.

FAROMDER Başkanı Birsel Ağca'da kendisinin de FMF hastası olduğunu, toplumda her 5 kişiden birinin FMF hastalığı taşıdığını belirterek, "Bu sessiz toplumun sesi olarak sizlere kendimizi ifade etmek istiyoruz. FAROMDER olarak İstanbul'da başlayıp Mardin'de devam ettiğimiz bu önemli buluşmada birçok FMF hastasının sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.
Kaynak: AA