Vali Aksoy'un Mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy mesajında, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitimin insanın kendini ve hayatı anlamlandırmasını sağlayan, varoluş sürecine yön tayin eden en önemli unsurlardan biri olduğunu kaydeden Aksoy, ailede başlayan eğitim sürecinin planlı bir nitelik kazandığı kurumun okul olduğunu bildirdi.

Aksoy, bireyin okulda sürdürdüğü uzun soluklu eğitim öğretim sürecindeki kazanımlarının, bütün hayatı boyunca etkili olduğunu belirterek, "Henüz küçük bir çocukken yürünmeye başlanan yol, yetişkinlikte yaşanan hayatın kendisini oluşturmaktadır. Bireylerin yaşam koşullarının yanı sıra toplumların gelişmişlik düzeyi de eğitim ile doğru orantılıdır. Lakin eğitimden kastedilen yegane şey, akademik kazanımlar edinmiş insanlar yetiştirmek değildir. Yetenekleri keşfedilmiş, nitelikleri arttırılmış, içinde yaşadığı topluma yarar sağlayan bilim, teknoloji, sanat, kültür ve spor dünyasına katkıda bulunan erdemli insanlar kazandırmaktır." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi olarak öğrencilerin daha nitelikli eğitim öğretim ortamlarında ve koşullarında yetişmesine öncelik verdiklerini kaydeden Aksoy, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, yeni öğretim yılının herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA