Trabzon'da FETÖ/PDY'nin Gaybubet Evine Operasyon Açıklaması 2 Gözaltı

Trabzon’da FETÖ/PDY’nin gaybubet evine yönelik yapılan operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalarda, sorumlu düzeyde faaliyet yürütürken, aranır durumda olan ve Trabzon’da saklandıkları ve faaliyetlerini burada sürdürdükleri tespit edilen örgüt mensuplarının barındığı bir gaybubet evine yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Kars’ta aranan, kapatılan FETÖ okullarında özel okul öğretmeni olan ve Kars Polis Akademisi mezunu amirlerden sorumlu mahrem imam M.B ve örgüt aracılığıyla katalog evlilik olarak adlandırılan yöntem ile evlendirildikleri anlaşılan, kapatılan FETÖ okullarında özel okul öğretmeni olan ve emniyet mensubu örgüt üyelerinin eşlerinden sorumlu eşi S.B. yakalandı.

Şahısların yakalandığı evde yapılan aramalarda, bin 500 dolar, 550 euro, 450 TL ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Ele geçirilen para miktarının azlığı, toplanan himmetlerde düşüş olduğu ve örgütte çözülmelerin ciddi boyutlara ulaştığı yönünde bilgilerin alınmasına bağlı olarak değerlendirildiği belirtildi. Şahısların gözaltındaki işlemlerinin TEM Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA