Ordu Valisi Yavuz, Hal Esnafıyla Buluştu

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu ilçesindeki sebze ve meyve hali esnafıyla bir araya geldi.

Vali Yavuz, Ordu Sebze ve Meyve Hali Derneğince Karapınar Mahallesi'ndeki Sebze ve Meyve Halinde düzenlenen programa katıldı.

Hal esnafıyla sohbet eden Yavuz, yaptığı konuşmada, Ordu'nun gelecek vizyonuna uygun, soğuk hava depoları ile donatılmış, bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir sebze ve meyve halinin kente yakışacağını söyledi.

Yavuz, idareciler olarak halkla, esnafla bir arada olmaya gayret sarf etiklerini dile getirerek, "Dernek Başkanımız ile yaptığım sohbette çok güzel fikirleri ve projeleri olduğunu öğrendim. Karadeniz'in en güzel şehri ve gelişme potansiyeli en yüksek şehri olarak gördüğüm Ordu'da, önümüzdeki 10-15 yıllık projeksiyonlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kentin vizyonunu belirlemek için önceki günlerde 450 katılımcıyla Ordu Kalkınma Çalıştayı'nı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Çalıştayda bir vizyon çizilmeye çalışıldı. Orada belirlenen vizyon da kitap haline getiriliyor. Şehirlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de vizyon eksikliğidir. Herkesin gündeminin başka olduğu bir yerde şehirler dağınık bir şekilde yarışamaz. Oysa, nasıl ki sizin esnaf olarak önünüzde bir hedefiniz var. Bizim de şehir olarak önümüzde bir hedefimiz, yol haritamızın olması gerekir. Üzerinde duracağımız, olmazsa olmaz, bu şehrin ittifak ettiği 3-5 tane konusu olması gerekir. Kalkınma çalıştayının temel mantığı da budur. Şehre bir vizyon çizmektir. Sizlerin de yapmak istediği, bu düşüncenin devamıdır."

Ordu'nun gelişme ve büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Yavuz, "Karadeniz-Akdeniz yolu projesi tamamlandığında, Ünye-Akkuş-Niksar yolu bittiğinde, sizlerin işini kolaylaştıracak ve hareketlendirecek ciddi bir akım meydana gelecektir. Ordu'nun önemi, ehemmiyeti bir kat daha artacaktır. Karadeniz Bölgesinde gelişme alanları daralmış durumdadır. Ordu ise gelişme potansiyeli en yüksek şehir konumundadır. Bu şehir, hızla gelişecek ve büyüyecektir. O yüzden başta sebze ve meyve hali olmak üzere her alanı, bu büyük vizyona göre planlamamız lazım." diye konuştu.

Yavuz, Ordu'da bir turizm hareketliliği yaşandığına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz Ordu'yu, turizm şehri olarak nitelendiriyoruz. Onun için de bu yıl bir milyon turist hedefimiz vardı. 2018 yılının ilk 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yabancı turist sayısında yüzde 38'lik, yerli turist sayısında yüzde 23'lük ve toplamda ise yüzde 25'lik bir turist artışı oldu. Esnafları gezdiğimde herkesin dediği şey şu, 'bu sene işlerimiz iyi'. Turizmde yaşanan bu olumlu gelişme kime yansıyacak? Elbette ki en başta sizlere, esnafımıza yansıyacak. Dolayısıyla geleceğe dair planlamalarımızı buna göre yapmamız lazım."

Toplantıda Dernek Başkanı Savaş Şimşek de talep ve projelerini dile getirdi.

Kaynak: AA