Ordu'da 'Dikey Bahçe' Projesi

Ordu Büyükşehir Belediyesince, "Dikey Bahçe" projesi kapsamında çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu proje ile kentin güzelliğine güzellik katılacağı ifade edildi.

Ordu'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında dikey bahçeler oluşturulması için çalışma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa uygulanacak olan Dikey Bahçe projesiyle kentin cazibesini artırma adına önemli bir çalışma daha hayata geçmiş olacak.Altınordu ilçesindeki üç önemli güzergahta hayata geçirilecek proje, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki iki ayrı noktada ve şehrin önemli seyir teraslarından olan Boztepe yolu üzerinde uygulanacak. Proje ile Ordu'nun modern yaşam alanlarına renk katılırken, turizm faaliyetleri canlandırılacak."

Açıklamada, projenin, strafor, rölyefler ve canlı bitkilerden oluşacağı belirtilerek, "Bodur defne, hanımeli çalısı, cennet bambusu, ardıç, taflan, yıldız çalısı ve bodur çalılıkları kullanılarak estetik bir görüntü elde edilecek. Proje tamamlandığında kentin görselliği ve estetiği ön plana çıkarılırken Ordu'nun şadırvan, teleferik, deniz feneri gibi tarihi ve kültürel değerleri yansıtılacak." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA