Başkan Salman 4 Yılını Anlattı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 4 yıllık çalışma süresini değerlendirdi.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'ndaki program, sanatçı Faruk Demir'in "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adlı şarkısını seslendirmesiyle başladı.

Şarkının ardından burada bir konuşma yapan Demir, Yalova'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Kırklareli'nde katıldığı panelde duyduğu bir sözden bahseden Demir, "Orada belediyecilik aslında ne yol, ne asfalt ve kaldırımdır. Belediyecilik beldeniz insanlarının acısında ve mutluluğunda yoksanız belediyecilik değildir. İstediğiniz kadar yol yapın, gönüllere köprü yapamazsanız belediye başkanı olamazsınız. Görüyorum ki Vefa Salman bu köprüyü çok güçlü bir şekilde kurmuş." diye konuştu.

Demir ardından Belediye Başkanı Vefa Salman'ı sahneye davet etti. Eşi Dilek Salman ile birlikte elinde Türk bayrakları olan çocuklarla birlikte sahneye çıkan Salman, vatandaşları selamladı.

Daha sonra halka hitap eden Salman, 2013 yılında "Yalova'ya Vefa" diyerek yola çıktıklarını söyledi.

Ekibiyle birlikte Yalova'yı güzelleştirmeye, modernleştirmeye ve çağdaşlaştırmaya, sadece Türkiye'nin değil, Dünyanın en güzel kentlerinden birisi yapmaya ant içtiklerini belirten Salman, "Bu yolda taşları üst üste koyarak 4,5 yılı geride bıraktık. Ben bu günlere Yalova halkı getirdi. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. 2015 yılında ki seçim Türkiye’ye umut oldu. O nedenle de biz 'Umuttur Yalova' dedik. Ben insanları seven Hümanist bir adamım. Ama siz Yalovalıları herkesten daha çok seviyorum. Söz konusu Yalova ise gerisi teferruattır.

Ben Yalova’ya aşığım. Bir kere daha dünyaya gelsem yine bu kentte dünyaya gelmek isterim. Bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır. Bizim başkanlığımızın bugüne kadar ki döneminde kentimize verdiğimiz en önemli katkılardan birisi de Yalova’yı, dostluğun, huzurun ve barışın kentine dönüştürmemizdir." diye konuştu.

Yalova'nın bir beton kenti olmasına asla izin vermeyeceğini belirten başkan Salman, şunları kaydetti:

"Ben her mahalleye eşit hizmet dedim. Vefa Salman ve ekibi göreve gelene kadar belediye bütçesinden kenar mahalleler hakkını alamıyordu. Ne mutlu ki bugün o sözümüzde durduk. Merkez mahallelerde ne varsa artık kenar mahallelerde de o var. Bazı mahallelerde ki insanlar o mahalleden çıkıp merkez mahallelere de gelmek istemiyor. İnsan ayırmadık. Herkese eşit mesafede olduk. Kimsenin etnik kökenine bakmadık. Ama sizlerde bunun hakkını bana verdiniz."

Programa CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir, CHP Yalova İl Başkanı Bahar Doğan, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Belediye meclis üyeleri, oda başkanları, STK başkanları ve Yalova Belediyesinin birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA