Yusuf Nazik’in ifadesi

Nagehan Alçı, Suriye'de yakalanan terörist Yusuf Nazik’in ifadesine ulaştı.

Yusuf Nazik’in ifadesi
Yusuf Nazik’in ifadesi
Reyhanlı'da 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, geçtiğimiz günlerde MİT'in operasyonuyla Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Nazik'in yakalanması Reyhanlı saldırısının aydınlanmasının yanı sıra, teröristin kimlerden destek aldığının ortaya çıkarılması için önem arz ediyor.

ORTAYA ATILAN BİLGİLER DOĞRU DEĞİL

Gazeteci Nagehan Alçı, Nazik'in Türkiye getirilmesiyle ilgili bilgileri doğruyu yansıtmadığını yazarken 'Yakalanan Yusuf Nazik'in sorgusunun peşine düştüm. Öncelikle şunu paylaşayım: Ne zaman yakalandığı, Suriye'de ne kadar tutulduğu ve Türkiye'ye ne zaman getirildiği ile ilgili ortaya atılan bilgiler doğru değil. Ancak Suriye'de sorgulama olmamış, direkt Türkiye'ye getirilmiş. Fakat bu ne zaman gerçekleşmiş bilgisi elimizde yok. Bu soruya yanıt ararken “Gerektiği kadar, bu bazen birkaç gün, bazen birkaç hafta olabilir” yanıtına ulaştım.' ifadelerini kullandı.

NAZİK'LE GELEN BİLGİLER

Alçı, Nazik'in emniyetteki ifadesiyle ilgili detayları paylaşırken 'Peki sorguda terörist hangi bilgileri vermiş? Neler anlatmış? Şu kadarını söyleyebilirim: Reyhanlı ve başka terör olayları ile ilgili ciddi bilgi ve bağlantılar üzerine birçok bilgi ele geçmiş durumda. Bunların başında Mihraç Ural'la ilgili bilgiler geliyor. Yani Yusuf Nazik adlı kişiyi yakalamak ondan çok daha fazlasını ifade ediyor.' diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız