Trafiği Aksatan Traktörler Denetleniyor

Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarlalardan hasat edilen şeker pancarlarını taşıyan traktörlere yönelik denetimlerini artırdı.

Trafiği Aksatan Traktörler Denetleniyor
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şeker pancarı söküm mevsiminin başlamasıyla karayollarındaki traktör sayısının da arttığı ifade edildi.

Şeker pancarı mahsul dönemi olması dolayısıyla traktör sürücülerinin tarım alanlarından şeker fabrikasına pancar taşıdığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Traktör sürücüleri ve diğer sürücülerin güven içerisinde seyahat edebilmeleri, gece sürüşlerinde diğer sürücülerin traktör sürücülerini fark edebilmeleri için reflektif levha ve sarı ikaz lambasını araçlarında bulundurması hususunda görevli trafik ekipleri tarafından daha dikkatli ve duyarlı olması için el broşürü dağıtmak suretiyle bilgilendirme ve uyarılar yapılmıştır. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce kontrol denetimlerimiz devam edecektir."

Muş Pancar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ramazan Yentür ise, traktör sürücülerinin kurallara uyması gerektiğini vurgulayarak, denetimlerin sürücülerin güvenliği için yapıldığını vurguladı.

Kaynak: AA