Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası

KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 7'si firari 39'u tutuksuz 46 sanığın, 'özel belgelerde sahtecilik' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma ve özel belgede sahtecilik yapma suçlarından haklarında dava açılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) üyesi ve çalışanı 7'si firari 39'u tutuksuz 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Celse arasında gelen belgeleri zapta geçiren mahkeme heyeti, sanıklar hakkında dijital inceleme raporunu dosyaya ekledi.

Tutuksuz sanıklardan E.Y, hakkında herhangi bir suç delilinin bulunmadığını belirterek, kendisine isnat edilen suçlardan beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını, firari 7 sanık hakkındaki yakalama kararının devamına karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanık ve avukatları, celse arasında mahkeme dosyasına giren belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını yapmaları ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 27 Aralık'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 2 savcı tarafından hazırlanan, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 26 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 18 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Üç sanık hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 17 kişi hakkında ise "özel belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, SAGİAD üyelerinin Sakarya'da FETÖ/PDY'nin finansal ayağını oluşturduğu, özel belgede sahtecilik yaptıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

Kaynak: AA