Nijerya'da Boko Haram İle Mücadele

Borno eyaletinde düzenlenen operasyonda örgüt üyesi 7 kişi öldürüldü.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram'a yönelik operasyonlarda 7 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Nijerya Genelkurmay Başkanı Tukur Yusuf Buratai, gazetecilere yaptığı açıklamada, Borno eyaletine bağlı Dumasak bölgesinde Boko Haram'a yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Buratai, operasyonda Boko Haram liderlerinden Mamman Nur başta olmak üzere örgüt üyesi 7 kişinin öldürüldüğünü, çok sayıda militanın da yaralı halde kaçtığını ifade etti.

Öte yandan örgütün, Dumasak bölgesindeki askeri kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda çok sayıda askerin hayatını kaybettiği veya yaralandığı belirtildi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan itibaren düzenlediği kitlesel şiddet eylemleri 20 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Boko Haram'ın eski sözcüsü Ebu Musab el Barnawi'nin 2016 yılında örgütün yeni lideri olarak atanması, 2009 yılından bu yana lider olan Ebubekir Şekau ile Ebubekir Barnawi arasında örgüt içinde tartışmalara ve bölünmeye neden olmuştu.

Kaynak: AA