Merzifon Ve Taşova'da Okul Güvenliği Toplantısı

Merzifon ve Taşova ilçelerinde okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale başkanlığında, Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi okullarda alınacak güvenlik tedbirleri, okul servisleri, uyuşturucu ile mücadele, trafik ve sağlık gibi konuları görüşüldü.

Kaymakam Demirkale, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

Demirkale, daha sonra okul güvenliği konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerini de dinleyerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

- Taşova

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Taşova Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda okullar için alınan tedbirler görüşüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, hafta başı itibari ile okulların uyum eğitimi ile başladığını belirterek, "Tüm okullarımızda eğitim öğretime hazırız. Çocuklarımızın taşınması, okullarda sağlıklı bir şekilde eğitim öğrenime devam etmeleri için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Türkiye genelinde baktığımızda tüm aileler eğitimle ilgilidir. Sadece bizlerin okullarda aldığı tedbirler yeterli olmayabiliyor, emniyet, jandarma ve diğer birimlerimiz ile tedbirleri almalıyız." diye konuştu.

Kaynak: AA