Hamile Eşini Yaralayan Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Gaziantep'te hamile eşini av tüfeğiyle yaraladıktan sonra bacağının kesilmesine neden olduğu iddiasıyla 46 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Ali Aşık mahkeme önüne çıktı Adliyeye bacağına takılan protezle gelen kadın, duruşma salonunda eşini görünce fenalaştı.

Hamile Eşini Yaralayan Kişinin Yargılanmasına Başlandı
Gaziantep'te, hamile eşini av tüfeğiyle yaraladıktan sonra bacağının kesilmesine neden olduğu iddiasıyla 46 yıla kadar hapsi istenen kocanın yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Ali Aşık ve avukatı ile mağdur Çağlar Aşık ve yakınları katıldı.

Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Nesrin Özkan da hazır bulundu.

Protez bacağıyla adliyeye gelen Çağlar Aşık, duruşma salonunda eşiyle karşılaştığı sırada fenalaştı. 3 çocuk annesi kadını, yanında bulunan babası teselli etti.

Kimlik tespitinin ardında sanık Aşık, savunmasını yaptı.

Eşini öldürme kastının bulunmadığını öne süren sanık Aşık, "Eşimle zaman zaman tartışmamız olurdu. Olay günü de kendisini çok kıskandığım için sadece korkutmak amaçlı ateş ettim." dedi.

Sanık Aşık, mahkeme başkanının "Alkol ya da uyuşturucu kullanıyor musun?" sorusuna "kullanmadığı" cevabını verdi.

Mahkeme başkanının, "önceki beyanlarıyla çelişkili ifade verdiğini" hatırlatması üzerine sanık Aşık, bir süre sessiz kaldıktan sonra "Bilmiyorum." dedi.

Müşteki olarak davaya katılma talebinde bulunan Çağlar Aşık, eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Eşim uyuşturucu kullandığı gün şiddet uyguluyordu. Vücudumun her yeri morarmış şekilde babamın evine giderdim. Sonra bırakacağını söylerdi, yemin ederdi. Hatta tedavi için birlikte hastaneye gitmiştik. Ama ilaçları kullanmadı. Olaydan bir hafta önce de hamile olduğumu öğrendik."

Olay günü çocukları ile aynı odada uykuya daldığı sırada sanığın geldiğini anlatan Çağlar Aşık, "Bir elinde bıçak bir elinde av tüfeği vardı. Bana, 'bugün her şey bitecek, sana kolay ölüm yok, yavaş yavaş öleceksin' dedi. Ve çocukların odasından çıkardı. Sonra elimi ve bacağımı bıçakladı. Bir yandan dövüyor, bir yandan cinsel saldırıda bulunuyordu. Sonra pencereden dışarıya doğru defalarca ateş etti. Sonra bana ateş etti. Ambulans ve polis ekipleri geldi ama onların da eve girmelerini istemedi. Birçok ameliyat geçirdim. Karnımdaki bebeğimi kaybettim. En küçük oğlum 2 yaşında. Geçen gün ben uyurken, protez bacağımı sürükleyerek yanıma getirerek, benden mama istedi. Kim verecek bunun hesabını." diye konuştu.

Bu sırada heyetteki kadın hakim ve salondakiler duygulandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ertelendi.

- Olay

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesi Beydilli Mahallesi'nde 23 Eylül 2016'da, bir süredir işsiz olan Mehmet Ali Aşık, hamile eşini av tüfeğiyle yaralamıştı.
Kaynak: AA