Evlenen KO-MEK Kursiyerin Mutluluğuna Ortak Oldular

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KO-MEK usta öğreticileri ve kursiyerleri, evlenen arkadaşlarını mutlu gününde arkadaşları yalnız bırakmadı.

Evlenen KO-MEK Kursiyerin Mutluluğuna Ortak Oldular
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) eğitim gören evlenecek kadınlar için kursiyer arkadaşları tarafından hazırlanan KO-MEK bohçası, mutlu bir evliliğin en güzel simgesi oldu. KO-MEK bohçasını geçtiğimiz aylarda alan mefruşat kursiyeri Fatma Tarakçı evlendi. Tarakçı’yı bu mutlu gününde aynı zamanda bohçasının hazırlanmasında katkıları olan usta öğreticileri ile kursiyer arkadaşları yalnız bırakmadı.

Fatma Tarakçı nikah öncesinde usta öğreticilerinden kendisinin nikâh şahitleri olmalarını istedi. Kursiyerlerinin bu anlamlı davranışı karşısında oldukça duygulanan usta öğreticiler büyük bir memnuniyetle bu görevi yerine getireceklerini söyledi.



Evliler kervanına katılan kursiyer Fatma Tarakçı bu mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan usta öğreticileri ve kurs arkadaşlarına teşekkür etti. KO-MEK’in kendisinin ailesi olduğunu söyleyen Tarakçı, “KO-MEK, her zaman olduğu gibi evlilik hazırlıklarımda da beni yalnız bırakmadı. Bana çok güzel bir KO-MEK bohçası hazırladılar. Eksik olan tüm ihtiyaçlarımı bu bohçada buldum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

KO-MEK Bohçası, Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının en önemli yardımlaşma projeleri arasında yer alıyor. Proje kapsamında KO-MEK kurs merkezlerinde eğitim alan gelin adayları belirleniyor. Belirlenen kişilerin düğün takvimleri geldiğinde hazırlanan bohçalar, KO-MEK ve KO-MEK kursiyerlerinin bir hediyesi olarak yine KO-MEK’te eğitim alan gelin adaylarına takdim ediliyor. KO-MEK Bohçaları genellikle ilçe sergilerinin açılış törenleri sırasında bizzat Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından gelin adayı kursiyerlere hediye ediliyor.
Kaynak: İHA