Bingöl'de Eğitim Yılı Koordinasyon Toplantısı

Bingöl'de 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi koordinasyon güvenlik toplantısı yapıldı.

Vali Ali Mantı, Bingöl Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılışında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenliği, servisler, okullardaki güvenlik kamerası ve uyuşturucu madde ile mücadele konularının görüşülmesi amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Bingöl'de ve Türkiye genelinde huzurlu, rahat ve güvenli bir eğitim yılının olmasını amaçladıklarını belirten Mantı, bunun gerçekleşmesi için tüm muhatapların elinden gelen her şeyi yaparak, güzel bir şekilde bu yılki eğitim öğretimi ülke ve millete yaraşır ve yakışır bir şekilde tamamlamak istediklerini kaydetti.

Mantı şöyle devam etti:

"Bugünkü temel konumuz okul güvenliği, servisler, okullardaki güvenlik kamerası sistemi ile ilgili yapılan ve yapılacak olanlardır. Bir de ülkemizde hızla yayılan uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili Bingöl’deki mevcut durumumuz ve bundan sonra alınması gereken tedbirleri konuşacağız."

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de, il genelindeki tüm okullarda öğrencilerin iyi bir eğitim alması, ailelerin de huzurlu olması amacıyla çeşitli tedbirler aldıklarını aktardı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Levent Okyay da, merkezdeki tüm okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ile öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde ekiplerin görev yapacağını belirtti.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Mevlüt Dirim, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Kaynak: AA