Bilecik'teki Şiddetli Yağışlar

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, yağışın 20 dakika gibi bir sürede meydana gelmesinin taşkınlara yol açtığını bildirdi.

Başkan Can, yaptığı yazılı açıklamada, yurdun birçok şehrinde meydana gelen yağışların köprü ve birçok yapının yıkılmasına yol açtığını anımsatarak, Bilecik'te en az derecede hissedildiğini ifade etti.

Belediyenin yağışın olduğu günden bu yana gerekli çalışma ve tedbirleri yerine getirdiğini aktaran Can, şunları kaydetti:

''Zaman zaman ülkemizin birçok noktası ile yakın bölgemizde olduğu gibi Bilecik'imizde de geçtiğimiz gün ani bir yağmur yağışı gerçekleşti. Ancak çok şükür bu ani yağışı en az bir problem ve zararla atlattık. Bir günlük yağışın 20 dakika gibi bir sürede meydana gelmesi ani taşkınlara yol açtı. Her yağış zamanında olduğu gibi bu kez de belediyemiz ve AFAD ekipleri, yağışın olduğu anda sahada gerekli inceleme ve tedbirleri almak için bütün imkanlarını seferber etti. Bu tür olumsuzlukları en aza indirmek için çeşitli fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ancak bu tür taşkınların tamamen alt yapı yetersizliğinden olmadığı ve atıklar başta olmak üzere çöp ve yaprakların yağmur hatlarını doldurarak işlevsiz hale getirdiği tespit edildi. Belediyemiz tarafından hali hazırda bulunan yağmur suyu hatlarımızda kapsamlı temizlik çalışmaları devam ederken aynı zamanda yeni yağmur suyu hatlarını da gerçekleştiriyoruz.''

Kaynak: AA