Batman'da 'Güvenli Okul' Toplantısı

Vali Ahmet Deniz: 'Maalesef geçmişte bu yörelerimizde çocuklarımızı, gençlerimizi okullarda zehirleyen hainler oldu. Onlarla o zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek'

Batman'da 'Güvenli Okul' Toplantısı
Batman Valisi Ahmet Deniz, "Maalesef geçmişte bu yörelerimizde çocuklarımızı, gençlerimizi okullarda zehirleyen hainler oldu. Onlarla o zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." dedi.

Vali Deniz, Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "güvenli okul" toplantısında, çocukların milletine, bayrağına, vatanına sevdalı olarak yetişmesi için herkese görevler düştüğünü söyledi.

"Çocuklarımız bizim her şeyimiz, ülkemizin geleceği. Onların iyi, bilgili, donanımlı, kültürlü, vatanına, milletine, bayrağına sevdalı milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişmesi her şeyden daha kıymetli ve önemli." diyen Deniz, geçmiş yıllarda okullarda çocukların kandırılarak terör örgütü PKK'ya, dağa devşirildiğini belirtti.

Deniz, Türkiye'de terörle mücadele konusunda çok şeyin değiştiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maalesef geçmişte bu yörelerimizde çocuklarımızı, gençlerimizi okullarda zehirleyen hainler oldu. Bu çocukları 12-13-14 yaşında, ortaokul, lise çağlarındaki çocuklarımızı zehirleyerek dağa devşiren hainlik edenler oldu. Onlarla o zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük ve güçlü bir devlet. Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışan, nifak tohumları atmaya çalışanlara karşı da amansız bir mücadele yapacağız. Bunu yaparken de hepimize görevler düşüyor. Kimse çekinmeyecek, asla ve asla. Bu topraklar şehit kanlarıyla vatan yapıldı. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı biz bir bütünüz, bir aileyiz. Biz asil bir milletiz. Bin yıldır bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Eğer biz bunu başaramazsak öbür türlü işte Suriye, Irak gibi oluruz. Bundan da çıkış yolu eğitimdir."

Okul önlerinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını anlatan Deniz, birinci önceliklerinin okulun güvenliği olduğunu belirtti.

Deniz, okulla irtibatı olmayan kişilerin okul önünde olmayacağını ifade ederek, "Bugün silahlı terörist neyse uyuşturucu da o kadar tehlikelidir. Okullarda okuyan çocuklar bizim evlatlarımız, onların yanlış yöne çekilmesine, madde kullanmasına, başta sigara olmak üzere müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Kamu alımlarında yerli ürün alımı konusunda uyarılarda bulunan Deniz, kamu birimlerinin bütün alımlarında önceliklerinin yerli ürün olacağını bildirdi.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA