Asıl hedef Ankara mıydı?

Ersoy Dede, Reyhanlı saldırısından önce polise gelen ihbar telefonunu köşesinde yazdı.

Asıl hedef Ankara mıydı?
Asıl hedef Ankara mıydı?
2013 yılında Reyhanlı ve Hatay'da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralanmıştı.

Bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

MİT'in operasyonun ardından hain saldırının arkasındaki isimler ortaya çıkmaya başlarken, saldırıdan önce 155 hattına gelen bir telefon ortaya çıktı.

ASIL HEDEF ANKARA

Ersoy Dede'nin köşesinde yer verdiği ihbar telefonunda, Reyhanlı saldırısını gerçekleştiren kişilerin asıl hedefinin Ankara olduğu ifade ediliyordu.

Dede, bombaların nerden, nasıl getirildiği ayrıntılarıyla anlatan kişinin şunları söylediğini yazdı;

'Tarih: 8 Mayıs 2013.. 

Hatay polisini arayan adam, Acilciler'in bir terör saldırısı hazırlığında olduğundan söz ediyordu..  

İhbar 155 Polis İmdat telefonu yerine, Terörle Mücadele'nin telefonuna doğrudan geçildi..

“… Temir Dükancı, Yayladağ'dan giriş yapacak. Temir Dükancı'yı, Yusuf Nazik veya Nasır Eskiocak gelip alacak…. Daha önceden bombalama işinde kullanılmak üzere 2 kapalı kasa minibüs alındı, bu araçlara Harbiye'de Mehmet Gümüşlü isimli kaportacıda gizli bölmeler yapıldı. Araçlar şu an Harbiye'de.. 1 hafta önce, 25-30 kiloluk paketler içerisinde toplam 1000 kilo kadar C-3 bomba malzemesi Samandağ Meydan Köyü yakınlarında denizyolu ile balıkçı Cengiz diye biri aracılığıyla geçirilerek Hatay Harbiye Beldesi'ne getirildi. Bu bombalar perşembe gecesi araçlara yüklenerek Nasır Eskiocak ve Yusuf Nazik önderliğinde Ankara'ya hareket edecek. Bu işler için 2 hafta kadar önce Lazkiye'de Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak isimli şahıslara, 4-5 milyon Suriye parası ile bomba eğitimi verildi. Lazkiye'den yüklenen bombaları bizzat gördüm. Bunu Lazkiye'de olan Acilciler lideri Mihraç Ural ve yanında kalan Hacı kod adlı biri planladı….”

Yazının tamamı için tıklayınız