Türk Eğitim-Sen'den 'Öğrenci Andı Okutulsun' Çağrısı

Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan:'Tek bir millet olma şuurunun küçük yaşta çocuklarımıza kazandırılması gerekmektedir. Öğrenci andı da bu ruhun kazandırılmasının mihenk taşıdır. Dolayısıyla öğrenci andı, 17 Eylül Pazartesi'den itibaren ve devam eden süreçte okullarımızda yeniden okutulmalıdır'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci andının okullarda yeniden okutulmasını çağrısında bulundu.

Geylan, yazılı açıklamasında, yeni eğitim öğretim yılının, eğitim hayatı ve çalışanları için önemli değişimlerin yaşanacağı, hak kayıplarının olmayacağı, Türkiye'nin dünya ülkeleri ile yarışmasını sağlayacak dönüşümlerin gerçekleşeceği bir yıl olmasını diledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yıl sonuna kadar toplam 40 bin, 2019'da da 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini kaydeden Geylan, "Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı ilave atama sayısının 20 bin daha artırılarak, toplam 40 bin olmasını istiyoruz. Ayrıca KPSS sonuçlarının iki yıl geçerli olmasından dolayı yapılacak 20 bin atamaya hem 2017 hem de 2018 KPSS sonuçlarıyla başvuru yapılacak. Eğer 2018 yılı için atama sayısı artırılmaz ise 2017 ve 2018 KPSS'de yüksek puan almış arkadaşlarımız mağdur olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sözleşmeli öğretmen alımı kaldırılmalı"

Geylan, uzmanlık mesleği olan öğretmenliğin ücretli, sözleşmeli ve kadrolu şeklinde kategorize edilmemesi gerektiğini belirterek, bu ayrımın kaldırılmasını ve mülakatla öğretmen alımı uygulamasına son verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca eşlerden her ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlara, eş durumuna bağlı atama başvurusunda bulunabilme imkanı sağlandığını hatırlatan Geylan, "Eş durumu mağdurlarının sorunun çözülmesi için il ve ilçe emri getirilmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan istirhamımız, çocuklarımızın boynu bükük kalmaması, anne babalarına özlem duymaması, aile bütünlüğünün bozulmaması için il ve ilçe emri getirmesidir." ifadelerini kullandı.

- "Öğrenci andı yeniden okutulmalı"

Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci andının okullarda yeniden okutulması çağrısında bulunan Geylan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz felaketi göstermiştir ki milletimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, milli birlik ve beraberliktir. Milli birlik ve beraberlik ruhunun, toplumun tüm kesimlerine sirayet etmesi sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi başarıyla geri püskürtülmüştür. Bu minvalde tek bir millet olma şuurunun, küçük yaşta çocuklarımıza kazandırılması gerekmektedir. Öğrenci andı da bu ruhun kazandırılmasının mihenk taşıdır. Andımız, içeriği ve verdiği duygu bakımından bu amaca hizmet ediyordu. Dolayısıyla öğrenci andı, 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren ve devam eden süreçte okullarımızda yeniden okutulmalıdır."

Kaynak: AA