Safranbolu TSO'dan 'Kardeş Oda' Protokolü

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası ile Beypazarı Ticaret Odası arasında "kardeş oda" protokolü imzalandı.

Safranbolu TSO Toplantı Salonu'nda yapılan imza töreninde konuşan STSO Başkanı Ali Sami Acar, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek, eğitim, iş geliştirme ve akreditasyon konularında işbirliğini güçlendirmek amacıyla protokolü imzaladıklarını ifade eden Acar, "Kardeş oda olarak her türlü yardımı bilgi birikimi ve tecrübeyi paylaşmaya hazırız. Paylaşınca azalmayan aksine artan tek şey bilgidir. İmzalanan protokolün her 3 odaya hayırlı olmasını diler herkese saygılar sunarım." diye konuştu.

STSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ise, Safranbolu, Ürgüp ve Beypazarı'nın birbirine benzer özellikler taşıyan yerler olduğunu belirtti.

Üç ilçenin turizm açısından kendini ispatladığını aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Her yıl yerli ve yabancı olmak üzere yüz binlerce turist ağırlamaktadır. Bu üç ilçemiz için ticaret ve turizm sektörlerinde, kültürel ve sosyal yaşamında birlikte hareket edecek, işbirliği yaparak ortak projeler üretecek birlikteliğin temelini atmış olduk."

İmza protokolünü STSO Başkanı Acar, Ürgüp TSO Başkanı Ahmet Aydın, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Göçmen birlikte imzaladı.

Kaynak: AA