Mersin'de Sahilde Göktaşı Bulunduğu İddiası

Erdemli ilçesinde 12 yaşındaki ortaokul öğrencisinin sahilde gezerken 7 santimetre uzunluğunda ve 320 gram ağırlığında göktaşı bulduğu öne sürüldü.

İçel'in Erdemli ilçesinde 12 yaşındaki ortaokul öğrencisinin sahilde gezerken 7 santimetre uzunluğunda ve 320 gram ağırlığında göktaşı bulduğu iddia edildi.

İlçeye bağlı Kocahasanlı Mahallesi'nde ikamet eden 12 yaşındaki Fatma Rana Çakır, önceki gün sahilde gezerken değişik bir taş buldu.

Bulduğu taşı eve getirip ailesine gösteren Çakır, taşın göktaşı olabileceğini belirterek, incelenmesi için yetkililerden yardım istedi.

Taşla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çakır, taşın normal taşlardan ağır ve değişik olduğunu söyledi.

Araştırma yaptığını ve bulduğu taşın göktaşı olabileceğini belirten Çakır, "Geceleri parlayan bu değişik taşın göktaşı olabileceğini düşünüyorum. Yetkililerden bu taşın araştırılıp incelenmesini istiyoruz." dedi.

Fatma Rana Çakır'ın annesi Ebru Çakır ise, kızının değişik şekillerdeki taşlara meraklı bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Kızının taşı eve getirdiğini ve kendilerine gösterdiğini söyleyen Çakır, şöyle konuştu:

"Daha önceleri de birçok kez böyle taş toplayıp eve getirip koleksiyon yapmaya çalıştığı için yine taş toplayıp getirdi diye düşündüm. Ancak bu sefer ki getirdiği taş normal taşlardan ağır ve görüntüsü farklıydı. Daha sonra bu taşın göktaşı olabileceğini arkadaşlarımız bize söyledi. Yetkililerden bu taşın araştırılıp bize göktaşı olup olmadığını söylemelerini istiyoruz. İnşallah göktaşı olur da satıp maddi olarak rahatlarız."
Kaynak: AA