İBB'ye Uluslararası Fuardan Ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü, Çin'in Guangdong eyaletinde 60 ülke ve 22 eyaletin katılımıyla düzenlenen Turizm Endüstrisi Fuarı'nda 'en iyi stant' ödülünün sahibi oldu.

Çin'in Guangdong eyaletinde 60 ülke ve 22 eyaletin katılımıyla düzenlenen Turizm Endüstrisi Fuarı'nda stant açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü, "en iyi stant" ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, CITIE 2018 Organizasyon Komitesi tarafından düzenlenen Çin Guangdong Turizm Endüstrisi Fuarı 7-9 Eylül'de gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü, bu yıl turist sayısında rekor kıran İstanbul destinasyonunu, "Türkiye yılı" kapsamında tanıtmak amacıyla fuarda 54 metrekarelik stant açtı.

Üç gün süren ve 3 bini aşkın yurt içi ve dışı turizm sektör temsilcisinin katıldığı fuarı, 150 bini aşkın kişi ziyaret etti.

- Ziyaretçilere lokum ikram edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi standı fuarda büyük ilgi gördü.

Standı ziyaret edenlere İstanbul'un asırlık tatlarından Hacıbekir Lokumu ikram edildi, İstanbul'u tanıtan kitap ayracı, magnet ve anahtarlık hediye edildi.

Fuar boyunca ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere ve kanun sanatçısı Mustafa Dedeoğlu'nun performansları katılımcılardan ilgi gördü. Çin'de sosyal medya fenomeni olan ve haftalık televizyon programlarına konuşmacı olarak katılan İdris Kartav, İstanbul standını ziyaret ederek "gönüllü turizm elçiliği" yaptı ve hayranlarını İstanbul'a davet etti.

Fuar boyunca yoğun ilgi gören İstanbul'un standı, CITIES 2018 Organizasyon komitesi tarafından "en iyi stant" ödülüne layık görüldü. İBB ayrıca, 30 Ağustos-1 Eylül 2019'da yapılması planlanan fuara "onur konuğu" olarak davet edildi.

- Çin halkı İstanbul'a davet edildi

Guangdong Eyaleti Turizm İdaresi Genel Müdürü Zeng Yingru'nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılış seremonisinde ayrıca İstanbul Konferansı düzenlendi.

İstanbul'un tarihsel vizyonu, kültür, sanat ve yatırımcıların ilgisini çeken özelliklerinin anlatıldığı tanıtıcı bir sunumun yapıldığı konferans kapsamında Invest İstanbul filmi ile özel bir kurgu tekniği ile çekilen 3 dakikalık İstanbul tanıtım filmi izlendi.

Oturumda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Halil İbrahim Şan, Türkiye-Çin ilişkilerinde turizmin önemine değinerek turizmle birlikle iki ülke ilişkilerinin çok daha güçleneceğini dile getirdi ve Çin halkını İstanbul'a davet etti.

Kaynak: AA