Geleneksel 5. Kestane Kabağı Festivali

Bilecik'te, Kızıldamlar köyü muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği işbirliğinde ''5. Geleneksel Kestane Kabağı Festivali'' düzenlenecek.

Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Gelin Türkiyem sofralarınız milli tatlımız kabak tatlısı ile tatlansın'' sloganıyla Geleneksel 5. Kestane Kabağı Festivalini gerçekleştireceklerini söyledi.

Dededen toruna ürettikleri kestane kabağının bu yıl üretim aşamasının tamamlanmadığını aktaran Gezen, şöyle konuştu:

''Bu sezon Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Müdürlüğünün iyi tarım uygulamalarıyla kabaklarımızı ürettik. Güvenli bir şekilde tüketicimizin temiz, ilaç kalıntısı olmadan sağlıklı gıda yemesine ön ayak olduk. Yerli malımızın kıymetinin anlaşıldığı bu günlerde gelin Türkiye'm sofralarınız milli tatlılarımızla süslensin, kabak tatlısıyla şenlensin tatlansın. Kabak üreticisi olarak en kaliteli mahsulleri tüketiciler için özveriyle yetiştirdik.''

Gezen, bu yıl 100 ton rekolte beklediklerini belirterek, 30 Eylül'de de Geleneksel 5. Kabak Festivali'ni düzenleyerek ürünleri pazara sunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA