Elazığ'da 'Sepsis, Farkındalık Tanı Ve Tedavi' Eğitimi

Elazığ Şehit Fethi Sekin Bölge Hastanesi'nde 13 Eylül Dünya Sepsis Günü dolayısıyla "Sepsis, Farkındalık Tanı ve Tedavi" konulu eğitim verildi.

Elazığ'da 'Sepsis, Farkındalık Tanı Ve Tedavi' Eğitimi
Şehit Fethi Sekin Bölge Hastanesi konferans salonunda hastane çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Azize Beştaş, Sepsis hastalığının kanda enfeksiyon değerlerinin yükselmesi ve hayati durumunun ortaya çıkması ile ölümle bile sonuçlanan ciddi bir durum olduğunu söyledi.

Sepsis hastalığında farkındalık oranının çok düşük olduğunu ifade eden Beştaş, şöyle konuştu:

"Sepsis görülen en sık hastalık 2014 yılında yüzde 8 olan bu oran bugün yüzde 13'e kadar çıktığı vurgulanıyor. Hastalığın tedavisi oldukça pahalı, hastane maliyeti en yüksek olan hastalıklar arasında. Milyon dolarlar bu hastalık için harcanmaktadır. Bu hastalıkta ölüm olanı her geçen gün artmaktadır."

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. İsmail Demirel ise hastalığın her geçen gün artığını vurgulayarak, "Yılda tüm dünyada ölüm oranı yaklaşık 31 milyon 500 bin Sepsis vakası olduğunu ortaya çıkmış. Gün geçtikçe hastalıkta artış yaşanmaktadır. Günümüzde en sık karşılaştığımız hastalık ama en az araştırılan hastalık durumundadır." diye konuştu.

Programa, Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Kazez ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA