Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'de yaşayan vatandaşları, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kentte gerçekleşecek etkinliklere katılmaya davet etti.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, temizlik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Eylül'de temizlik etkinliği yapılacağını belirtti.

Etkinlik kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımıyla temizlik etkinliği yapacaklarını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bütün Kaleiçi’nin merkezi yerleri ve daha sonra Tunca Nehri’nin kenarını hep birlikte temizleyeceğiz. Aynı zamanda muhtarlarımızla beraber, 24 mahalle muhtarımızın, mahalle halkı ile çevre temizliği yapmasını istiyoruz. Temizliğin ilk şartı kirletmemek; çöp atılan bir şey değil aslında, çöp toplanan bir şey. Önemli olan şehrimizi, nehrimizi, çevremizi, kirletmemek. Daha az çöp çıkarmak."

- "Üniversite-sanayi iş birliği" programı

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), "Üniversite-sanayi iş birliği" programı kapsamında, TÜ Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya TÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, meslek yüksekokulu temsilcileri ve firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda, üniversite-sanayi iş birliği süreci ve iş yeri uygulama eğitimi konularında görüşmeler yapıldı.

Kaynak: AA