Başkent'te Okul Hırsızları Yakalandı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir okuldan dört ayrı tarihte hırsızlık yapan 2 şahıs yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2018 yılı Mayıs-Eylül ayları arasında Yenimahalle ilçesinde bir okuldan dört ayrı tarihte çöp sepetleri, kaynak makinesi, bank ve çok sayıda musluk ve kapı kolu, başka bir okuldan ise yaklaşık 25 bin TL değerinde 2 adet televizyon, 1 adet fotokopi makinesi, 1 adet optik okuyucu, 1 adet masaüstü bilgisayar ve 50 adet musluk çalınması olayları ile ilgili yapılan çalışmalar ve kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayı gerçekleştiren şüphelilerden Y.Y. 3 Eylül günü, K.Ş. ise 5 Eylül günü yakalandı. Şüphelilerin çaldıktan sonra sattıkları

yerde mallardan fotokopi makinesi ve bir yazıcı ele geçirilerek okul yönetimine teslim edildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalara devam edildiği öğrenildi.

Hırsızlık olaylarında şüphelilerin okullara kapı ve pencereleri zorlayarak girdikleri ve maddi değeri olan malzemeleri çaldıkları, ayrıca muslukları sökmeleri sonucunda suyun boş yere akmasıyla maddi zarara yol açtıkları, çaldıkları malzemeleri ikinci el eşya alım satım işi yapan D.A.A. ve H.A.’ya değerinin altında sattıkları, onların da piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şüpheli Y.Y.’nin uyuşturucu kullanmadan 2, kasten yaralamadan 3, 2918 sayılı Kanun maddesi uyarınca 1 olmak üzere toplam 6 suç kaydının olduğu ve aranmadığı, şüpheli K.Ş.nin ise 1 kapkaç, 1 yankesicilik, 1 açıktan hırsızlık, 1 evden hırsızlık, 1 çocuğa cinsel istismar ve 5 kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmaktan olmak üzere toplam 10 suç kaydının olduğu ve aranmadığı tespit edildi. Şüpheliler Y.Y. ile K.Ş., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA