Antalya'da 'Amir Ateş Semt Konağı' Hizmete Açıldı

Kepez Belediyesinin yapımını tamamladığı ve içerisinde iki müze ve kodlama eğitim merkezinin bulunduğu Amir Ateş Semt Konağı hizmete açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, tesisin temel atma törenine ünlü bestekar Amir Ateş, eşi Keriman ve kızı Şevval ile katıldı.

Açılış töreninde Ateş’i, Türk musikisine gönül vermiş dostları eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakan Ali Coşkun, eski Milletvekilleri Necati Çetinkaya, İsmail Amasyalı, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, TRT Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Deniz Adnan Çoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Manisa Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Köroğlu da yalnız bırakmadı.

Törene ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılıştan önce konuklarına semt konağının içerisinde Amir Ateş'in eşyalarından oluşturulan müzeyi tanıttı.

Açılış töreni Amir Ateş'in Kur'an-ı Kerim okuması ve ardından Antalya Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı dua ile başladı.

Ateş, açılışta, Türk musikisi için güzel işler yapma gayretinde olduklarını belirtti.

Konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu ile mini bir konser veren Ateş, Kepez için bestelediği "Yaradan özenle yaratmış seni Kepez" adlı eseri ile dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi.

Konserin ardından Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Amir Ateş'e, "Fahri Hemşehrilik Beratı" verdi.

Kaynak: AA