Alacaağzı Maden Ocağında Fizibilite Çalışmaları Sürüyor

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ihalesi tamamlanan Alacaağzı maden ocağında fizibilite çalışmalarının sürdüğünü, ilk etapta 400-500 işçinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi.

Çakır, ilçedeki bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında, Kandilli beldesinde ihalesi gerçekleştirilen Alacaağzı maden ocağını OYAK'a bağlı bir firmanın almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Firmanın söz konusu bölgede fizibilite çalışmasını sürdürdüğünü anlatan Çakır, şöyle konuştu:

"Belli bir fizibilite yapılması için süre talep ettiler. O sürede uygun görüldü. Şuan çalışmalar sürüyor. Madenin boş kaldığı zamanki fiziki durumunun ne hale geldiği tespit ediliyor, yol haritası belirlenecek. Ereğli açısından son derece önemli. Hazırlıkta ilk etapta 300-400 işçi, akabinde bine çıkabilecek, belki daha fazla istihdam sağlayabilecek bir projedir."

Ereğli-Devrek karayolunun 1,5 kilometrelik kısmın tamamlanabilmesi için ödenek talep edileceğini, ilçede yapımı devam eden okul inşaatlarının tamamlanmasıyla tekli eğitime geçişin tamamlanacağını belirten Çakır, Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının yapımı için gerekli ödeneklerin hazır olduğunu ve Kaymakam ve Belediye Başkanı ile yapacakları toplantının ardından sonuca ulaşacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA