Muş'ta 450 Geçici İşçi Alınacak

Muş'ta, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere 450 geçici işçi alınacak.

İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018-2019 eğitim öğretim yılında il genelinde okullarda çalıştırılmak üzere 450 geçici işçinin işe alınacağını bildirdi.

Buna yönelik başvuruların devam ettiğini anımsatan Taylan, alımların zamanında tamamlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 10 bin kişinin başvuru yapacağını tahmin ediyoruz. Çünkü yoğun bir ilgi var. Alımlar tamamen noter huzurunda kura dahilinde yapılmaktadır. Bu açından herhangi bir istisnai durum olmaz. İşsizliğin yoğun olduğu ilimizde bu alımların yapılması ile kış mevsiminde halkımıza ilaç olacaktır."

İstihdama katkı sağlamak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde çalıştırılmak üzere Muş'a tahsis edilen 11 kadrolu işçi alamı için de müracaatların sürüdüğünü dile getiren Taylan, "Bunlar eskiden taşeron sistemi ile alınıyordu. Şu anda artık İş-Kur üzerinden kadrolu eleman olarak alınıyor. Geçen hafta müracaatlar başladı, şu anda devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA