'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' Proje Toplantısı Yapıldı

Karabük Valisi Kemal Çeber başkanlığında "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim" proje toplantısı yapıldı.

Valilik Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Çeber, çocukların, gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri için okullarda alınan güvenlik tedbirlerine bu yıl da devam edileceğini söyledi.

Çocukların, geleceğin teminatı ve toplum yapısının temeli olduğunu ifade eden Çeber, "Eğitim çağındaki çocuklarımızın, korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Tüm okullarda bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri, okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde alınarak güvenlik değerlendirmesi yapılıp okullar güvenlik yönünden öncelikli gruplarda değerlendirilecek. Öncelikli okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi' görevlendirilecek ve bu görevlendirilen personelimiz okul yönetimiyle devamlı irtibat halinde olacak." diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadelede en iyi illerden birisi olduklarını aktaran Çeber, şöyle devam etti:

"Bu konuda aksaklıklara meydan vermeden devam etmemiz gerekiyor. Hedefimizi doğru tespit etmemiz gerekiyor. Bu konu sadece güvenlik güçlerimize havale edebileceğimiz bir konu değil, ailelere de büyük işler düşüyor. Bağımlılıkla mücadeleye büyük önem veriyoruz ve bunu aksatmayacağız. Geçen sene başlattığımız Hami Okul Projesi'ne bu yıl da devam edeceğiz."

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle çocukların, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman sürecinde güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeleri, muhtemel şiddet olaylarıyla madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamları sağlanarak yararlı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması planlanıyor.

Kaynak: AA