Ayvalık '14. Zeytin Hasat Günleri'ne Hazırlanıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, bu yıl 14'sü düzenlenecek Zeytin Hasat Günleri’ne hazırlanıyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, bu yıl 14'sü düzenlenecek Zeytin Hasat Günleri’ne hazırlanıyor.

Bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Ziraat Odası tarafından ortaklaşa organize edilecek 14. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nin, 26-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, bu yıl Zeytin Hasat Günleri ile ilgili çalışmalara erken başladıklarını belirtti.

Bu yılki etkinliklerin temasının "zeytinyağı sağlıktır" olacağını söyleyen Büyükçıvgın, "Etkinliklerimiz kapsamında, kültürel ve sanatsal faaliyetler de yer alacak. Sokak sanatçılarının gösterimleri, konserler ve sektörel panellerin de olacağı etkinliklerimizde bugüne kadar hiç olmamış sürprizlerimiz de olacak." dedi.

Etkinliğin ilçeye bağlı Mutluköy kırsal mahallesindeki Nostalji Tesisleri’nde gerçekleşeceğini kaydeden Büyükçıvgın, şunları söyledi:

"Bu yıl hasat şenliklerimizin uluslararası boyutu da sürecek. Bu kapsamda, yurt dışından gelecek konuklarımız ve konuşmacılarımız da olacak. Bunun yanı sıra da zeytin sektörünün ulusal temsilcileriyle ekonomi yazarları ve gazeteciler de konuklarımız arasında bulunacak. Gurme dünyasının tanınmış mutfak şeflerinin de katılacağı etkinliklerimiz, üreticilerimiz ile sanayicilerimizi de bir araya getirecek."

Kaynak: AA